NIEUWS EN WEETJES OVER GEZONDE SNACKSHam en salami kankerverwekkend


Een dagelijks sneetje ham, bacon en ander verwerkt vlees op de boterham verhoogt later het risico op darmkanker. Dat zeggen de kankerexperts van de 'World Cancer Research Fund Charity'.
Het Britse Kankerfonds vindt dat we onze kinderen slechte eetgewoonten aanleren.
Miljoenen kinderen krijgen elke dag een boterham met ham of salami. "Niet doen", waarschuwt het Britse Kankerfonds, dat vindt dat we onze kinderen op die manier slechte eetgewoontes aanleren. "Als iedereen minder dan 70 gram verwerkt vlees per week eet, kunnen heel wat darmkankers voorkomen worden." De Britse wetenschappers schatten dat er in hun land op die manier 3.700 minder darmkankergevallen zouden zijn.

Volgens het Kankerfonds moeten mensen bewuster worden over dit probleem. Recent onderzoek bewijst dat twee derde van de Britten niet weet dat het eten van verwerkt vlees tot maag-, long-, prostaat- of slokdarmkanker kan leiden.


bron: ad.nl

Share |

Vorige paginaUITGELICHT:

BOEK-tip

Zeer interessant boek voor iedereen die wil stoppen met suiker eten. Vol met handige tips en veel recepten. Veel informatie over wat suiker met je doet - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels. Ook verkrijgbaar als E-book

Meer info

Inca-bessen, puur superfood

Incabessen zijn een superlekkere gezonde snack tussendoor, in desserts, sappen, smoothies en taarten.
Eet je ze zo uit de hand als een rins-zoete snack, dan krijg je in één hap een heleboel gezonde stoffen binnen. 100% biologisch.

Meer info

Google Analytics Alternative