NIEUWS EN WEETJES OVER GEZONDE SNACKSGezonde snacks voor kinderen
Kleine kinderen hebben beperkte aandacht, ze zijn snel afgeleid en willen snel weer spelen, daarom zijn ze gauw verveeld als ze lang aan tafel moeten zitten (waardoor het eten vaak een groot drama wordt) Simpele, gezonde snacks helpen uw kind toch om gezond te blijven. Het kind niet verplichten lang aan tafel te moeten blijven zitten kan veel schelen en vooral ellende voorkomen.


Kinderen zijn gevoelig voor hoe eten eruit ziet Vooral met de felle kleuren van fruit kun je leuke dingen doen!

Kinderen zijn van nature neo-fobisch, hetgeen wil zeggen dat ze een smaak iets van minimaal 10 x zouden moeten proeven om aan een smaak te wennen.

Maak niet alleen de hoofdmaaltijden gezond maar ook de tussendoortjes.
Gezonde snacks voor thuis als brandstof voor een druk kinderlichaam.
De maagjes van kinderen zijn klein dus zij kunnen geen grote porties verwerken.

Voor kinderen is het eenvoudig om van snacks gewoon mini-maaltijdjes te maken.
Geef kinderen tussendoortjes zoveel mogelijk op vaste tijden, want eten op vaste tijden zorgt ervoor dat de drang om continu te eten en drinken afneemt.
Geef zeker een goed voedzaam ontbijt en lunch zodat de behoefte aan tussendoortjes minder wordt.


-Mini pizza voor je kind ook leuk om mee te helpen maken:
Neem gewoon een klein of half pitabroodje van hele granen
Besmeer die met olijfolie en wat verse kruiden van een kruidenplantje,
doe even in de broodrooster, eruit halen en even laten afkoelen
leg daar op in kleine stukjes mini-tomaatjes (die zijn lekker zoet), heel
kleine stukjes olijf, versnipperde wortel, geraspte appel, stukjes komkomer met een klein scheutje yofu (dat is lactosevrije en plantaardige yoghurt, dus niet van dierenmelk gemaakt. Botontkalking komt het meest in landen voor, waar de consumptie van zuivel zeer hoog is zoals bij ons dus).
Laat je kind vooral meehelpen met versieren, des te lekkerder smaakt het!

-Knabbeltjes:  een klein bakje met wat rozijntjes, ontbijtgranen, gedroogd fruit, stukjes dadels zonder pit dat is lekker zoet, ongebakken noten zoals walnoten bijvoorbeeld en zonnebloempitjes. Hierbij kunt u rustig wat ministukjes pure suikervrije chocolade bij mengen (geen melkchocolade want dat is niet gezond)
Ook hier:  laat uw kind zelf het bakje vullen

-Gezond drankje:  Fruit smoothie  Voeg in de blender of keukenmachine een banaan, een halve rijpe geschilde avocado, wat sojamelk en een paar ijsklontjes.
Kinderen vinden het machtig mooi om te experimenteren. Laat hen meehelpen en verschillende diepgevroren of verse fruitsoorten zoals besjes, aardbeien, frambozen ed.in de keukenmachine of blender gooien.  Laat uw kind zelf (onder toezicht!) de blender hanteren. Zo bereid je een lekker en gezond fruitdrankje.

- Ook gezond is een bessensiroop bijvoorbeeld uit de natuurwinkel, zonder toegevoegde suiker, aanmaken met rijstmelk (ook uit de natuurwinkel).

Probeer uw kind niet al te veel zoete smaken te geven maar wen het aan beperkte zoetsmaken en probeer in ieder geval natuurlijke zoetstoffen te geven en zeker het liefst geen suiker!
Agave siroop of ahornsiroop is zoet en natuurlijk, zo ook dadelstroop. Maar banaan, dadels, vijgen, stukjes appel, aardbeien ed kunt u ook gebruiken om te zoeten.

- Leuke snack is ook op cocktailprikkers:  fruit en groenten (in blokjes
snijden zoals stukjes wortel, sinaasappel, appel, tomaat banaan) die prikken aan de cocktailprikkers. Al die prikkers kunt u weer prikken in een sinaasappel. dat is erg feestelijk om te zien en ook hier geldt weer: laat het kind meehelpen.

- Een halve volkoren boterham evt geroosterd, met lactose vrije margarine (Alpro of Provamel bijvoorbeeld) gewoon met suikervrije pindakaas (ja u staat er verbaasd van waarin, en nog veel ook, nog allemaal suiker wordt gestopt).


- Een bekertje yofu met wat muesli


- Gedroogde bananenplakjes (maakt u zelf door de plakjes in de oven te leggen) en gedroogde abrikozenschijfjes gedompeld in een dun laagje gesmolten pure suikervrije chocolade.

- Pudding zelf maken(samen met uw kind) van sojamelk, gegarneerd met besjes

- Een warme appel tussendoor:  appel  schillen, klokhuis verwijderen met de  appelboor, op bordje plaatsen en besprenkelen met wat ahornsiroop en wat  krentjes en kaneel 2-3 minuten in de magnetron klaar.

- Choco banaan in de oven
1 geschilde banaan op ruim aluminium folie leggen
maak met een mes sneetjes in de banaan en strooi hierop wat pure hagelslag
Doe de banaan van boven nu dicht met dit aluminium folie en leg die 20 in de oven.

(chocolade kant boven uiteraard)

  

Share |

Vorige paginaUITGELICHT:

BOEK-tip

Zeer interessant boek voor iedereen die wil stoppen met suiker eten. Vol met handige tips en veel recepten. Veel informatie over wat suiker met je doet - Praktisch stappenplan om direct aan de slag te gaan - Ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt: geen dure biowinkels. Ook verkrijgbaar als E-book

Meer info

Inca-bessen, puur superfood

Incabessen zijn een superlekkere gezonde snack tussendoor, in desserts, sappen, smoothies en taarten.
Eet je ze zo uit de hand als een rins-zoete snack, dan krijg je in één hap een heleboel gezonde stoffen binnen. 100% biologisch.

Meer info

Google Analytics Alternative